Konkurranseregler «Havforskeren» og «Åpen klasse»

Modeller vises fram på bord. Rapporten dere har levert i forkant vil maksimalt telle 20 poeng.

 

I tillegg blir det en samtale med juryen hvor laget viser fram og beskriver modellen sin på cirka fem minutter. Laget kan gjerne ha med en plakat slik at andre kan lese om det spesifikke prosjektet etterpå.

 

Kreativitet og finish teller maks 10 poeng og deles ut av juryen. Dersom tiden strekker til, vil modellene i etterkant av konkurransen for «Den unge skipsdesigneren» kunne testes i havbassenget.

 

For «Åpen klasse» vil også til slutt publikum (elever, lærere andre skoler og NTNU­studenter) stemme fram en favoritt. Vinneren av «Åpen klasse» er den gruppen som har mest poeng.

 

Finish og kreativitet

Alle konkurranseklassene vil bli vurdert av juryen på kreativitet og finish.Juryen vil gå rundt i Havbassenget og se på modellene (både båter, vindmøller, havmåling og åpen klasse) og gi poeng.

 

Det tildeles opp til 10 poeng basert på hvor godt skipets skrog er konstruert for å ta seg fram i vannet, samt kreativitet i utformingen av overbygg.

 

I Åpen klasse vil også publikum kunne bidra til scoren ved å stemme fram den konkurransegruppen de mener har kommet opp med den beste ideen eller som har den beste finishen. Det tildeles også her 10 poeng, der både juryens og publikums stemmer vil bidra til å avgjøre scoren.